איך להעלות את הפרודוקטיביות שלך בעבודה

מחקרים בנושאי פרודוקטיביות ומידות תפוקה במקומות עבודה ביחס למצב העניינים של העובדים מראים בצורה מגמתית וחד משמעית שפרודוקטיביות מואצת מובילה לשיפור מצבו של העובד. לכן זה לא מפתיע שבעלי עסקים המתמקדים בהאצת הפרודוקטיביות בדרך כלל מחזיקים בעובדים שמחים ובריאים יותר. תהליך האצת הפרודוקטיביות מתנהל בכמה רמות. במאמר זה נעסוק בפן הבסיסי שממנו כדאי להתחיל: סביבת העבודה.

איך להעלות את הפרודקטיביות שלך בעבודה
משרדים מתוכננים נכון הם חלק חשוב בפרודוקטיביות העסק שלך

סביבה מיטיבה לתהליכי האצת פרודוקטיביות

ישנן שלוש מערכת יחסים שמשפיעות על ההוויה כולה של העובד במקום העבודה. בינו לבין עצמו, בינו לבין הקולגות שלו ובינו לבין הממונה. כשאנחנו ניגשים לבחור את סביבת העבודה המיטיבה עלינו לקחת בחשבון את שלושת הפקטורים הללו ובאיזה סביבת עבודה הם יבואו לידי ביטוי ופעולה בצורה הטובה ביותר.

כדאי לחשוב על הנוחות הפיזית של העובד: הארגונומיה של השולחן והכיסא ותמיכה פיזית טובה אם הוא נוטה לשבת שעות מרובות מול המחשב.

מומלץ גם לתכנן סביבת עבודה שמאפשרת תקשורת תקינה טובה ורציפה בין העובדים שעובדים ביחד. קשר עין למשל, מוכח כגורם המשפר תקשורת בין-אישית לאין שיעור.

ברמת הממונה, כדאי לייצר סביבה שבה מצד אחד העובד גלוי ושקוף אבל מצד שני "לא יושבים לו על הראש". מצב כזה מייצר מציאות שבה מצד אחד לעובד יש מוטיבציה להראות תפוקה אבל מצד שני הוא לא מרגיש מאוים.

מידת הנוחות של סביבת העבודה

כדאי לחשוב כיצד אנחנו יכולים לעצב סביבת עבודה שמייצרת נוחות לא רק פיזית אם כי גם מנטלית. החלום של כל מנהל הוא שהעובד ירגיש בעבודה כאילו זה בית שני שלו. בוא נחשוב על חוט השני שמשותף לכל הבתים. זה לא העיצוב, לא הריהוט, לא המבנה ולא המיקום. כל אלו משתנים שמשפיעים אבל פחות רלוונטיים. הדבר המשותף לכל הבתים המאושרים הוא הרגשת הנוחות.

מה שמייצר הרגשת נוחות הוא קודם כל ומעל לכל: הקרבה בין בני המשפחה. בכל המשפחות יש מחלוקות וקונפליקטים, זהו מאפיין הכרחי של אורגניזם חי המורכב מפרטים. הבתים שמרגישים בהם באמת נוח הם הבתים שלמרות הכל, יש בהם קרבה אמיתית. כשנמצאים קרוב זה לזו פיזית, כמו למשל כמה ילדים שחיים ביחד באותו חדר, לומדים להסתדר. כשנמצאים קרוב מתרגלים לנוכחות אחד של השנייה ובמרוצת הזמן כל הרגשה של אי נוחות או שאולי שופטים אותי, מתמוססת. לכן בשביל לייצר צוות מנצח שמרגיש בנוח כמו בבית, חשוב לייצר קרבה. העובדים לא צריכים לשבת אחד לשנייה על הראש אבל חשוב שלא תהיה ביניהם יותר מדי חציצה פיזית. קירות ודלתות שקופים למשל הם מצוינים מכיוון שהם מאפשרים קשר עין והרגשה של ביחד.

אנשי מקצוע דומים

עוד מקור הפרייה מעניין שעשוי לתרום למידת הפרודוקטיביות והיצירתיות הוא יצירת קשרים עם אנשי מקצוע דומים. כאן מדובר בדבר שהוא בגדר רשות אבל אם אתם בלאו הכי מתכננים סביבת עבודה חדשה, שווה לחשוב בכיוון.

פעם משרד היה אי מבוצר. לכל אחד היה משרד משלו, כל אחד היה סגור מאחורי פלדלת ויכול היה להיווצר מצב ששני משרדים עובדים ביחד באותו בניין ואין לאחד מושג מה עושה השני. כיום, בעידן שבו נטוורקינג הוא עקרון מכתיב בשמי עולם העסקים נהייתה הרבה יותר פתיחות ומודעות לשיתופי פעולה. לכן כדאי לקחת בחשבון מי הם השכנים בסביבת העבודה שלי.

לדוגמא: אם אני משרד דיגיטל שמתעסק באינטרנט, יהיה לי יותר מעניין לשבת בקרבת אנשים שמתעסקים בקריאייטיב או גרפיקה. כשאצטרך טיפ מקצועי בנושא יהיה לי חבר קרוב שבמקרה (או לא) זהו תחום ההתמחות שלו. אם תשכרו אנשים שאוהבים את מה שהם עושים ותשימו לידם אנשים אחרים שעושים דברים דומים וגם הם אוהבים את מה שהם עושים, אתם תכתיבו מתכון בטוח לשיחות בלתי נגמרות סביב שולחן ארוחת הצהריים במסעדה הקרובה. אנשים תמיד מתערבבים, בטח ובטח אנשים שעושים דברים דומים. תנו לחוקי החיברות והסוציולוגיה לשחק לטובתכם על ידי יצירת סביבה בעלת הפוטנציאל הגבוה ביותר להפרות את העובדים שלכם ולייצר בעולם שלהם שיח רלוונטי והתלהבות לגבי תחומי העבודה שלהם.

לסיכום,

האצה בפרודוקטיביות של העובדים שלכם היא שוות ערך לתיעול כוח העבודה הזמין. זהו מצב שמיטיב עם שני הצדדים: הן עם מקום העבודה והן עם העובד. עובדים שמסתובבים הרבה ומורחים את הזמן הם עובדים שבמרוצת הזמן יהפכו להיות מתוסכלים. לעומתם, עובדים יוזמים שלוקחים חלק, מתלהבים ממה שהם עושים, מרגישים בנוח בסביבה שלהם, רוקמים עולם סביב העבודה שלהם וצופים בגרף העלייה של התפוקה שלהם אלה לא רק עובדים מאושרים יותר אלא גם עובדים שסביר שיתקדמו ויפתחו לא רק את מקום העבודה שלהם, אלא קודם כל את עצמם.

מחפשים משרדים המקנים לכם סביבת עבודה מושלמת למיקסום הפוטנציאל העסקי שלכם? צרו עימנו קשר לקבלת פרטים נוספים